Dynjefjell

Lengde:
17 km

Tidsbruk:
4-5 timer

Følg grusveien til Svartfjellsetra. Herfra følger du i starten samme sti som til toppen av Svartfjell – men fortsetter rett frem der stien til Svartfjell tar av til høyre. Du må krysse et skikkelig bløtt område der stien ikke lengre synes, men når du vel har kommet deg over her vil resterende sti være tørr og fin. Stien opp på Dynjefjell er skikkelig bratt men ikke farlig. Den går i svinger helt til du er oppe på et lite platå. Her finner du et lite fjellvann og en benk, perfekt å pause her! Herfra er stien opp på toppen fin og ikke så bratt. Toppen er langtrukket og utsikten er helt fantastisk! Ønsker du å gå en annen veg hjem? Her har du to alternativer.

1. Fortsett over toppen og følg stien til stikrysset. Ta til venstre i stikrysset, her blir det skikkelig bratt rett før du kommer ut på sletta. Herfra tar du til venstre langs bred sti tilbake mot Svartfjell. Denne turen vil totalt ta 4-5 timer. 

2. Fortsett over toppen og følg stien til stikrysset. Ta til høyre i stikrysset og følg smal, svingete sti nedover . Ta til venstre når du kommer ut på setervegen og hold venstre inn på råk/sti som fører deg inn på stien som går tilbake til Svartfjell. Denne turen vil totalt ta 5-6 timer. 

X