Myfallet

Lengde:
11 km

Tidsbruk:
Ca. 4 timer

En fin familietur i lett terreng, men litt steinete på steder. Fint fossefall spesielt tidlig på sommeren eller etter mye regn. 
Start ved stiskiltet vis-a-vis Venabufjellhotell sin innkjørsel. Følg T-merket sti parallelt med hovedveien og deretter inn i bjørkeskogen to kilometer til Mya-elven. Midtveis møter stien en grusvei, og du følger grusveien ned til elva. Kryss broen og følg sti oppoverbakke, og sving til høyre bak seterhusene. Etter et par km krysser du elva i Bjørndalen – følg rett fram til utsiktspunktet, til bunnen av fossen. Vær oppmerksom på at stien til bunnen av fossene er bratt og steinete, men verdt det! For å gå ned til bunnen, beregne en ekstra time.

Gå tilbake til setrene og følg T-merket sti til høyre til du kommer til platået. Stien går da til en enkelt steinhytte. Her er det valg – enten over toppen av Veslefjell (1034m) eller rundt til venstre. Begge stiene fører igjen til elva Mya (bro), ved Forrestadseter sommergård, hvor du svinger til venstre og vender tilbake til Venabu/Lundes , eller du kan gå til Spidsbergseter.

Avstand: 11 km (hele turen), bare til fossene og samme vei tilbake, 6 km.

Tid: Ca 4 timer (hele turen), bare til Myafossen, to og en halv time

Parkering: Venabu fjellhotell / Lundes / Spidsbergseter

Anbefalt stopp: Utsikt over fossen og toppen av Veslefjell.

Turen går i lett og tørt terreng, noe steinete stier.

X